2015. március 28., szombat

A megálló - pályázat

A megálló pályázat eredménye

A következő pályázatunknak nem témája lesz, hanem instrukció alapján kell megírni a maximum 2.500 szavas történetet. A szituáció: Emberek állnak a buszmegállóban és a buszra várnak. Arra kérünk titeket, hogy a lehető leghűbben mutassátok ezt meg nekünk. A buszmegálló lehet nagy- vagy kisvárosban, faluban, főút mellett.

kép: Niken Anindita - the bus is late




Téma: Az adott instrukció alapján megírni a történetet
Nevezési díj: nincs.
Stílusbeli megkötés: nincs
Terjedelem: minimum 1 000, maximum 2 500 szó. (kb. 2 - 5 A/4-es oldal, 12-es Times New Roman betűtípussal. Kérjük, hogy a szavak mennyisége a megadott értékek között legyenek! A túl rövid, vagy túl hosszú novellák nem vesznek részt a pályázaton.) Formátum: *.doc, *.docx, *.pdf, *.rtf, *.odt.
A zsűri és a mi munkánkat is megkönnyítitek, ha a dokumentum formázását az alábbiak szerint állítjátok be és úgy külditek el nekünk. (Formázás, ha már írnom kell)

Beküldési cím: irnomkell@gmail.com.
Határidő: 2015.07.02. Csütörtök éjfél.


Az olyan alkotásokat, amelyek nem igazodnak a pályázat témájához, a zsűri, külön kérésre értékeli, de a pályázatból automatikusan kizárásra kerülnek. Amennyiben a zsűritől megfelelő értékelést kap, akkor az ~Írnom kell~ blog a blogon megjelentetheti.

Minden stílusból várjuk a novellákat, indokolt esetben több stílusban is hirdetünk nyerteseket.
Pályázni csak olyan novellával lehet, ami még nem jelent meg nyomtatásban, sem e-book-ban és nem indult más pályázaton. (Saját blogon való megjelenés nem akadály.)

Első sorban amatőr írók műveit várjuk, de nem zárjuk ki azokat sem, akiknek már jelentek meg írásai nyomtatásban.
A tisztességes verseny érdekében kérjük, hogy akik már kiadott művekkel büszkélkednek, azok jelezzék ezt. Megfelelő létszám esetén külön kategóriát képeznek, és innen is nyertest választunk.

Egy pályázó maximum két művel pályázhat.
Az e-mail-ben kérjük megadni :
– a szerző polgári nevét,
– ha van, akkor az írói nevét is

A dokumentum címében kérjük feltüntetni az:
- író nevét (vagy álnevét)
- mű címét
pl.: Kiss-Emőke-Mű-címe.doc


Az ~Írnom kell~ blog visszajelzést küld a pályázatra leadott alkotás beérkezését követő néhány napon belül, hogy az megfelelt vagy sem a pályázat feltételeinek, így lehetőséget biztosítva, hogy még időben megfelelő alkotás kerüljön beküldésre. Ezért soha ne az utolsó pillanatban küldje be, hanem legalább két nappal a határidő lejárta előtt.

A legjobb pályaművekből e-könyvet készítünk.

Most jön az apró betűs rész :-)
A pályázók novellájuk beküldésével hozzájárulnak, hogy azokat akár a blogon, akár e-book-ban megjelentessük, ezért semmiféle juttatásra, honoráriumra nem tarthatnak igényt. Az ~Írnom kell~ blog non-profit kezdeményezés, bármilyen, általa eszközölt megjelentetésből anyagi haszna nem származik

Várjuk a novellákat, sok sikert és jó szórakozást!

Farkas Viktória & Vass Attila

~ Írnom kell! ~

2 megjegyzés:

  1. Sziasztok, érdekelne, hogy pontosabban hogy értitek a szitut: csak leírást vártok (ki hogy néz ki, mit csinál, esetleg meg is szólalnak emberek), vagy egy olyan sztorit, ami a buszmegállóban játszódik teljes egészében, vagy ez csak a kezdet, és felszállhatunk a buszra, elmehetünk vele?
    Másik kérdés, hogy emberek állnak a buszmegállóban, vagy lehet ott bárki (bármi) más? Arra a sok scifi-íróra gondolok most, akikkel beszélgetni szoktam... nem az alkoholista bácsi madzagon rángatott kutyájára.
    Köszi és üdv, Krisz

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Krisz!

      A szituáció ennyi: Emberek állnak a buszmegállóban és a buszra várnak. - Se több, se kevesebb. Biztosan volt már tapasztalatod a buszmegállóban való várakozásban, így lehet némi kiindulópontod, hogy ez milyen is. De a fantázia ehhez még olyan dolgokat is hozzátehet, amit esetleg még sosem tapasztaltál. Ezért nincs műfaji megkötés. Ha valakinek horrort támad kedve írni, akkor az egy olyan buszmegállós történet lesz. Ha valaki meg sci-fit, netán fantasy-t, akkor az meg olyan. Az egész sztori az író képzeletére van bízva. Egy a lényeg: Emberek állnak a buszmegállóban és a buszra várnak.

      Üdvözlettel:
      Vass Attila

      Törlés